hikayemiz

Ioki Sushi ve Keizo Okitasan,sushi,şef,sushi şef,suşi şef

“2015 En İyi Asya Mutfağı” ödüllü İOKİ’den Uzakdoğu lezzetleri...

Her şey lezzet düşkünü iki üniversite öğrencisinin New York'ta Uzak Doğu ve Peru mutfaklarını keşfe çıkmalarıyla başladı...

Büyük küçük demeden şehirdeki bütün restoranları denemeye başladılar.

Yine böyle bir gün, New York'un ara sokaklarından birinde, Wall Street borsacılarının uğrak bir noktasında meşhur ve yetenekli bir Japon şefi onların aklını başından alacaktır..

Kendine ait tarifleri ve özel soslarıyla Peru ve Uzak Doğu mutfağını şiirsel bir şekilde harmanlayan ünlü Şef Keizo Okitasan, yaptığı ceviche ve sushilerle gençleri Nikkei mutfağının büyülü lezzetleriyle tanıştırdı. 

Bu yedikleri, daha önce yedikleri hiçbir şeye benzemiyordu! 

Girişimci ruhlu gençler o gün, hayatlarında yedikleri en lezzetli roll'ları saran bu elleri tutup bir daha hiç bırakmamaya karar verdiler. 

Şef Okitasan'ı 2012 yılında Türkiye'ye getirerek Uzak Doğu ve Nikkei mutfağının en lezzetli halini en ulaşılabilir şekilde sunmayı amaçlayan konseptleri iOKi'yi böyle kurdular. 

Okitasan, ilk birkaç ayını Türk mutfaklarında, Türk damak tadını ve zevkini anlamaya çalışarak geçirdi.

Aylarca yaptığı araştırmalarda reçetelerinde kullanabileceği lokal lezzetlerin, sushi'lerinin en önemli unsuru olan sushi pilavının ekşilik oranı gibi detayların peşine düştü.

Böylece iOKi'nin menüsünü en kaliteli ve mümkün olduğunca yerel malzemelerle, Türk damak tadına en uygun şekilde tamamladı. 

2015 yılında 'İstanbul'un En İyi Asya Mutfağı' ödülünü alan İOKİ; bugün İstinye, Kandilli, Ulus ve yazları hizmet veren Mandarin Oriental şubeleriyle Uzak Doğu ve Peru'ya özgün tatları Türk damak tadına uygun bir şekilde sunmaya devam ediyor.

IokiRezervasyon IokiSipariş