New York sokaklarından, İstanbul sokaklarına…
Her şey lezzet düşkünü iki üniversite öğrencisinin New York'taki Uzak Doğu ve Peru mutfaklarını keşfe çıkmalarıyla başladı...
Büyük küçük demeden şehirdeki bütün restoranları denemeye başlayan ikili bir gün, Wall Street borsacılarının uğrak ara sokaklarından birinde meşhur bir Japon şefle karşılaşacak ve bu şef onların aklını başından alacaktır..
*
Kendine ait tarifleri ve özel soslarıyla Peru ve Uzak Doğu mutfağını şiirsel bir hünerle harmanlayan ünlü Şef Keizo Okitasan, yaptığı ceviche ve sushilerle gençleri Nikkei mutfağının büyülü lezzetleriyle tanıştırdı.
Bu yedikleri, daha önce yedikleri hiçbir şeye benzemiyordu!
*
Girişimci gençler, o gün hayatlarında yedikleri en lezzetli roll'ları saran bu elleri tutup bir daha hiç bırakmamaya karar verdiler.
*
Şef Okitasan'ı 2012 yılında Türkiye'ye getirerek bu deneyimi, Uzak Doğu ve Nikkei mutfağının en lezzetli halini ulaşılabilir bir şekilde sunmayı amaçlayan konseptleri İOKİ'yi böyle kurdular.
*
Okitasan, ilk birkaç ayını Türk mutfaklarında, Türk damak tadını ve zevkini anlamaya çalışarak geçirdi.
Aylarca yaptığı araştırmalarda reçetelerinde kullanabileceği lokal lezzetlerin, sushi'lerinin en önemli unsuru olan sushi pilavının ekşilik oranı gibi detayların peşine düştü.
*
Böylece İOKİ'nin menüsü en kaliteli ve mümkün olduğunca yerel malzemelerle, Türk damak tadına en uygun şekilde tamamladı.
*
2015 yılında 'İstanbul'un En İyi Asya Mutfağı' ödülünü alan IOKI; bugün İstinye, Kandilli, Ulus ve yazları hizmet veren Mandarin Oriental şubeleriyle Uzak Doğu ve Peru'ya özgün tatları Türk damak tadına uygun bir şekilde sunmaya devam ediyor.